Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

І місце у ІІІ Міжнародному конкурсі для вчителів закладів загальної середньої освіти України та освітніх установ української діаспори «Українознавчі пріоритети освітнього процесу»

Дата: 05.04.2023 10:45
Кількість переглядів: 785

Фото без опису

  «Кожному мила своя сторона…»

Заступник директора Тинненського ліцею, вчитель історії Світлана КОТОК здобула І місце у ІІІ Міжнародному конкурсі для вчителів закладів загальної середньої освіти України та освітніх установ української діаспори «Українознавчі пріоритети освітнього процесу». Конкурс проводився протягом  20 січня – 05 квітня 2023 року Київським Науково-дослідним інститутом українознавства. 

Світлана КОТОК представила власну класну та позакласну методику роботи на історико-українознавчу тематику, а також авторську розробку інноваційного бінарного уроку -   «Повсякденне життя українців у селі та місті. Звичаї, традиції обряди українців кінця XVIII – 1половини XIX століття. Полісся.»

Метою Конкурсу було вивчення, узагальнення та поширення кращого педагогічного досвіду вчителів Україні та українських освітніх закладів за кордоном щодо українознавчого наповнення системи освіти, викладання курсу за вибором «Українознавство», а також використання елементів українознавства в різних галузях освіти в Україні та в українських освітніх осередках за кордоном. Адже це є дуже важливим в умовах російсько-української війни, коли одним із головних пріоритетів освітньої політики має стати формування у сучасної молоді національних суспільно-державних цінностей як ідейного підґрунтя української ідентичності. Адже війна росії проти України йде століттями. Як відомо, царський режим у 1843 році заснував у Києві урядову архівографічну «Комісію для розгляду древніх актів», якій було поставлено завдання опрацювати архіви і науково, документально довести, що ніякого українського народу, а ні української мови, культури не існує, а є лише «руський край». Але дана комісія не виконала місії. Її члени опрацювали архіви, документи, історичні пам’ятки, описали звичаї і обряди і прийшли до протилежного висновку, що український народ – це окрема нація із своєю культурою, звичаями традиціями, а основне – історією. Членів даної комісії так зацікавив цей процес, що ними ж було видано у 2 половині XIX століття велику кількість українських літописів, хронік, записок і документів про дуже своєрідну українську, а не руську культуру.

Напрацювання переможців Конкурсу увійдуть у підручники з українознавства.

Тому країнознавчі педагогічні розробки є великим інтелектуальним внеском в нашу спільну Перемогу, в пізнання і творення українського світу!

Результати конкурсу можна переглянути за посилання

 Науково-дослідний інститут українознавства (ndiu.org.ua)

 

Фото без опису 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь