Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

В Немовицькій громаді працюватиме флюромобіль!

Дата: 31.03.2023 09:32
Кількість переглядів: 874

Фото без опису

На жаль, Україна знаходиться на 10 місці у світі щодо несвоєчасного виявлення туберкульозу, а це у свою чергу збільшує радіус інфікування, що інколи, не розпізнавши ознак даного захворювання, байдужість пацієнтів до свого здоровя, - призводить до запущених випадків. При правильному та своєчасному лікуванні у 98% людина одужує!

Виявлення раннього та латентного туберкульозу можливе, при достатньому охопленні населення масовим скринінгом, а саме: систематичного використання при амбулаторних оглядах скринінгових анкет для пацієнтів, рентгенологічних обстежень ( особливо для груп ризику) 1 раз в рік та молекулярно-генетичного дослідження харкотиння методом GeneXpert ( обладнення наявне в лабораторних умовах поліклінічного відділення Сарненської центральної лікарні).

Тому, завдяки посиленій співпраці Немовицької громади, КНП «Немовицький ЦПМСД», фтизіатричної служби області, а саме фахівців КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» РОР за дорученням першого заступника голови РОДА Сергія Подоліна, за сприяння Рівненської обласної ради та підримки Департаменту цивільного захисту та охорони здоровя населення РОДА з 03.04.2023 року в  Немовицькій громаді працюватиме флюромобіль та переносний рентген-апарат, де проводитимуть рентгенівські обстеження наших жителів безкоштовно!

Обстеження почергово проводитимуть по населених пунктах: Тинне, Зносичі, Немовичі, Катеринівка та Гута-Перейма.

З 03.04.2023 року обстеження проводитимуть в с.Тинне, на базі амбулаторії с.Тинне ( в приміщенні даного закладу) та на території старостинського округу (сільська рада).

Після обстеження жителів с.Тинне флюромобіль та переносний рентген-апарат поїде в наступні населені пункти, дату інформуватимемо пізніше.

 

Нагадуємо,перш за все, обстеження мають обовязково пройти люди, які відносяться до груп ризику, а саме:  

Фото без опису

Лише спільними зусиллями ми збережемо здоровя жителів нашої громади!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь