A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 20.12.2022 09:07
Кількість переглядів: 92

Землевласники Рівненщини перерахували для тергромад понад 473 млн гривень

Упродовж одинадцяти місяців 2022 року власники та орендарі земельних ділянок спрямували до місцевих бюджетів Рівненської області 473,3 млн грн плати за землю. Це перевищило очікувані надходження на 3 відсотка. Відтак бюджети територіальних громад краю додатково отримали 14 млн гривень.

При цьому переважну суму цього платежу (85,5 %) сплатили юридичні особи - вони перерахували з початку року понад 404,9 млн гривень. Фізичні особи поповнили місцеві скарбниці, сплативши за землю 68,4 млн грн плати за землю.

Нагадуємо, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що до 1 березня 2023 року продовжено кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Для зручності платників податків Державна податкова служба України розробила відеоролик «Кампанію податкової амністії продовжено», в якому детально розʼяснено  які активи підлягають спеціальному декларуванню, ключові відмінності податкової амністії, хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, які ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування потрібно застосовувати до задекларованих доходів тощо.

Відеоролик «Кампанію податкової амністії продовжено» можна дивитись за посиланням:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi/9104.html

Більше про одноразове добровільне декларування – за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Закон №1914: витрати, понесені громадянами, які у 2021 році лікувались від COVID-19, можна включити до податкової знижки

В Головному управлінні ДПС у Рівненській  області інформують, що до податкової знижки платника податку на доходи фізичних осіб у звітному податковому році в повному обсязі включаються витрати на лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, придбання лікарських засобів та/або виробів медичного призначення, необхідних для лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого або витягу з Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров’я, витрати на вакцинування для профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також витрати на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій), сплачених страховику-резиденту за договорами страхування на випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, такого платника податку та членів його сім’ї першого ступеня споріднення. Згідно  Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень, яким  підрозділ 1 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України доповнено пунктом 20.

З метою реалізації права на податкову знижку платнику податків необхідно подати до податкового органу за місцем проживання податкову декларацію про майновий стан і доходи. Разом з декларацією подаються копії документів, що підтверджують витрати (квитанції, фіскальний або товарний чек, прибутковий касовий ордер). Оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ.

Подати податкову декларацію можна і в електронній формі через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, або через офіційний вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/).

Скористатись правом на податкову знижку можна до 31 грудня 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь