A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

НЕ БУДЬТЕ ОСТОРОНЬ КРАДІЖОК ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ!

Дата: 14.09.2022 14:28
Кількість переглядів: 891

Виконавчий комітет Немовицької сільської ради звертається до усіх споживачів електроенергії!

Не залишайтеся осторонь, виявляючи спроби демонтажу обладнання або зливу оливи на підстанціях, зняття проводів ліній електропередач, факти відкриття дверей підстанцій та проведення будь–яких робіт людьми, які не є працівниками ПрАТ «Рівнеобленерго».


Просимо відразу повідомляти поліцію: спільні дії з попередження крадіжок – запорука якісного та безпечного електропостачанння! Адже, крадіжки електрообладнання – це не лише знеструмлення споживачів, а й загроза життю людей, які наражають себе та оточуючих на небезпеку ураження електричним струмом.


Варто знати та пам’ятати, що правопорушення в електроенергетиці тягне за собою встановлену законодавством України цивільну, адміністративну і кримінальну відповідальність, відповідно до ст. 27 Закону України «Про електроенергетику» від 16 жовтня 1997 р. № 575/97-ВР. За крадіжку шляхом демонтажу чи будь- яким іншим способом електричних мереж кабельних ліній зв'язку та їх обладнання – передбачений штраф на звинувачену особу від 100 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 3 років. Якщо ці дії будуть вчинені енергетичними рецидивістами вдруге їм загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.


Окрім того в відповідності з ст.194 1 Кримінального Кодексу України: умисне знищення або пошкодження об'єктів електроенергетики,якщо ці дії привели або могли привести до порушення стабільної роботи цих об'єктів або потягнути за собою загрозу для життя людей, – карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин або виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі  на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк. Те саме діяння, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загально небезпечним способом або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, – карається позбавленням волі на строк від 3 до 10 років.


Якщо ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками ПрАТ «Рівнеобленерго» (це легко розпізнати по спецодягу), – негайно повідомте про це диспетчеру відповідного районного підрозділу (РЕМ) та/або звертайтеся до Кол-центру за номерами телефонів (0362) 69-42-98, (067)620-44-11, (050)490-44-11, (093)320-44-11 або на електронну адресу: Contact@roe.vsei.ua. Конфіденційність гарантовано!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь