A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Відбулося засідання позачергової тридцять третьої сесії Немовицької сільської ради

Дата: 16.08.2022 16:57
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

15 серпня 2022 о 15 год. у приміщенні Немовицького будинку культури відбулося засідання позачергової тридцять третьої сесії Немовицької сільської ради, на яку було винесено одне, але досить складне питання «Про встановлення додаткових порівняно з законодавством трудових і соціально-побутових пільг для мобілізованих жителів Немовицької громади, в тому числі працівників Немовицької сільської ради та її комунальних установ». Каменем спотикання став Закон №2352 про оптимізацію трудових відносин за яким роботодавець зобов’язаний зберігати лише робоче місце й посаду за працівниками, яких увільнив від роботи на час військової служби. Тобто виключена норма щодо збереження роботодавцем середнього заробітку таким працівникам. До моменту введення в дію цього Закону – 19 серпня 2022 р., Немовицька сільська рада повністю здійснювала виплати в розмірі середньомісячної заробітної плати всім мобілізованим працівникам комунальних закладів, але в межах прийнятих законодавчих змін такі виплати призупинилися.

Частина депутатів Немовицької сільської ради пропонувала відновити такі виплати мобілізованим працівникам комунальних установ Немовицької сільської ради через окрему програму у формі додаткових соціальних гарантій з бюджетних коштів сільської ради. Але після гострого обговорення і напружених дискусій присутні депутати, все ж таки одноголосно підтримали ініціативу Немовицького сільського голови Олександра Трохимця і було прийнято рішення розділити заплановані кошти на оплату праці мобілізованих працівників серед всіх мобілізованих жителів громади шляхом виплати одноразової фінансової допомоги. Станом на сьогодні ми маємо 214 мобілізованих, у разі можливого збільшення кількості такої категорії людей така пільга стосуватиметься всіх. Після процедури виділення коштів на сайті буде оприлюднено механізм отримання такої допомоги, яка складає 7 тис. грн. Звичайно це невеликі кошти, але фінансова спроможність громади на даний час дозволяє зробити це в такому розмірі, щоб по можливості не оминути увагою жодного мобілізованого героя. Також, нагадуємо, що прийнята програма соціального захисту населення Немовицької сільської ради на 2022-2024 роки, якою передбачено виділення коштів на лікування поранених військових та матеріальну допомогу сім’ям загиблих. На жаль, кількість поранених збільшується, і ми не можемо прогнозувати скільки ще ми страждатимемо від цієї війни.

Звичайно, ніякі грошові виплати не замінять присутності наших чоловіків вдома, ніякі гроші не повернуть життя, але це той мінімум, який ми можемо надати зараз. Всі ми живемо у час війни до якої ніхто не був готовим. Бюджет сільської ради не був запланований на війну. І зараз ці гроші витягуються з інших галузей, бо Перемога звичайно найважливіша.

Немовицька сільська рада є виконавчим органом державної влади і може діяти виключно в межах своїх повноважень не виходячи за рамки чинного законодавства. І на сьогоднішній день бюджет сільської ради не може забезпечити всі потреби жителів громади. Але всією громадою ми маємо працювати на покращення та розвиток, піднімати рівень своєї освіти, культури, бути свідомими громадянами і в єдності разом іти до Перемоги та добробуту у нашій країні.

Слава Україні! Героям слава! В єдності до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь