A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

10 грудня - Всесвітній день футболу

Дата: 10.12.2020 10:27
Кількість переглядів: 580

ДЮСШ «Молодь» проводить набір дітей у секцію футболу • Футбол • Полтавщина  Спорт

Футбол — улюблена гра мільйонів людей, тож не дивно, що Організація Об’єднаних націй запропонувала людству кожного року 10 грудня відзначати свято усіх футболістів та щирих фанів цієї гри — Всесвітній день футболу. 

Перша згадка про футбол як «про гру в м’яч ногами» історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоліттям до нашої ери.

Називалася вона Цу Чю, що означає «штовхати ногою». Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати добру фізичну форму.

Коли вперше з’явилася ця гра точно ніхто не знає. Деякі стверджують, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії в VIII столітті. На бойовищі, після битви, вони копали ногами відрубані голови супротивника.

Про цю грі відомо досить мало - те, що були ворота і воротар, те, що гра була частиною фізичної підготовки солдатів, і що вона була відома вже три тисячі років тому.

У футбол грали й у Давній Греції, і Римі близько двох з половиною тисяч років тому. У Греції ця гра називалася «битва за м’яч», з чого можна припустити, що грали в неї відповідно, застосовуючи різноманітні прийоми бойових мистецтв. На сучасному етапі ця гра набула популярності серед світової спільноти і стала для багатьох не просто грою, а стилем життя.

Тож, вітаємо всіх, хто тим, чи іншим чином має відношення до футболу! Бажаємо в будь-яку пору року і в будь-яку погоду відмінної гри, бездоганних голів, незаперечних перемог, відданих уболівальників!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь