Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Звернення до жителів Немовицької громади !!!

Дата: 26.08.2020 12:17
Кількість переглядів: 1320

 Фото без описуАмброзія полинолиста - поширена бур’янова рослина, яка може викликати у багатьох людей сильну алергію, за що відноситься до «карантинних бур’янів».

Амброзія не має природних ворогів (тварини амброзію не їдять) і здатна заглушити та витіснити не тільки культури, а й дикорослі рослини, захоплюючи таким чином нові ділянки площі.

Цвіте амброзія із середини серпня до кінця жовтня. Під час цвітіння рослина ДУЖЕ НЕБЕЗПЕЧНА, пилок викликає у людей алергію, що супруводжує:

  • головний біль;
  • кашель, утруднене дихання та хрипи;
  • свербіж очей і вух, сльозотеча;
  • першіння в горлі;
  • нежить, закладеність носа;
  • чхання;
  • зниження нюху чи смаку;
  • набряки шкіри під очима;
  • погану якість сну.

Слід додати, що в цей період від її пилку страждають астматики, у яких загострюються приступи бронтхіальної астми.

Враховуючи велику шкідливість амброзії полинолистої як для сільського господарства, так і для здоров’я людини, звертаємося до жителів населених пунктів Немовицької громади знищувати вогнища рослин у разі їх виявлення на території власних домогосподарств, городів, полів, земельних ділянок тощо.  Фото без опису

Ефективними засобами боротьби з амброзією є обробка гербіцидами, виривання поодиноких рослин з корінням та проведення скошування до початку її цвітіння. Оскільки в населених пунктах застосування гербіцидів заборонено, найефективніший і доступний захід боротьби – виривання амброзії  з корінням. Але при цьому обов’язково слід захистити відкриті ділянки тіла, особливо руки. Людям, схильним до алергії, краще не проводити ці роботи.

Зазначаємо, що згідно з вимогами Закону України «Про карантин рослин» боротьба з карантинними організмами не тільки право, але і обов’язок як юридичних, так і фізичних осіб.

                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь