A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Проголосуй там, де ви є!

Дата: 17.08.2020 09:07
Кількість переглядів: 421

Завдяки нещодавно ухваленим рішенням ЦВК вперше в історії виборці отримали можливість голосувати, зокрема, на місцевих виборах, за місцем фактичного проживання. А це півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб, понад мільйон виборців, які не мають зареєстрованого місця проживання, та близько 3,3 мільйона внутрішніх трудових мігрантів.

Йдеться про Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси відповідно до частини третьої статті 8 Закону України “Про Державний реєстр виборців” (затверджений постановою ЦВК від 18 травня 2020 року № 88) та Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання (затверджений постановою ЦВК від 11 червня 2020 року № 103), які набувають чинності з 1 липня 2020 року.


Затверджений Порядок визначає процедуру розгляду органом ведення Державного реєстру виборців (ДРВ) мотивованого звернення громадянина України, який має право голосу згідно зі статтею 70 Конституції України, щодо зміни виборчої адреси.


Цей Порядок робить можливою зміну виборчої адреси безвідносно до реєстрації місця проживання. Він спрямований на реалізацію виборчих прав як внутрішньо переміщених осіб, так й інших виборців, які з певних причин вимушені проживати не за місцем своєї реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь