A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Підвищення професійної компетентності педагога – запорука підвищення якості освіти

Дата: 06.11.2018 18:49
Кількість переглядів: 908

Удосконалення методичної майстерності –

це передусім самоосвіта,

особисті ваші зусилля,

спрямовані на підвищення власної культури праці

і в першу чергу культури мислення.

                                                                                                      В.Сухомлинський

Удосконалення рівня професійної компетентності – один з основних напрямків реформування системи освіти. Головні нормативно-правові документи Міністерства освіти і науки України свідчать:

  • «Педагогічні та науково-педагогічні працівники зобов’язані постійно підвищувати професійний рівень, педагогічну майстерність, загальну культуру».                                                         Закон України « Про освіту»
  • « Підготовка педагогічних  і науково-педагогічних працівників,

їх професійне самовдосконалення – важлива умова модернізації освіти»

                                                               Національна доктрина розвитку освіти

У процесі методичної роботи здійснюються підвищення наукового рівня вчителя, його підготовка до засвоєння змісту нових програм і технологій їх реалізації, постійне ознайомлення з досягненнями психолого-педагогічних дисциплін і методик викладання, вивчення і впровадження у шкільну практику передового педагогічного досвіду.

Роль методичної роботи в підвищенні рівня професійної підготовки вчителя. Якість навчально-виховного процесу школи, його результати певною мірою залежать від учителя, його теоретичної підготовки, педагогічної та методичної майстерності.

З метою поліпшення фахової підготовки педагогічних кадрів,  на осінніх канікулах, в період з 29.10.2018 по 02.11.2018  у закладах загальної середньої освіти  Немовицької сільської ради  керівниками міжшкільних методичних об’єднань була проведена  методична робота.  Проведені засідання методичних об’єднань, семінари-навчання, засідання творчих груп спонукали кожного вчителя до підвищення свого фахового рівня, сприяли збагаченню педагогічними знахідками, дали змогу молодим учителям вчитися педагогічної майстерності у старших і досвідченіших колег, забезпечили підтримку в педагогічних колективах духу творчості, прагнення до пошуку.

На спільному  засіданні заступників директорів, організаторів педагогів, психологів, соціальних працівників закладів освіти Немовицької сільської ради та  спеціалістів по роботі з молоддю, сім’ями та спортом розроблено алгоритм взаємодії всіх інституцій щодо превентивного виховання підлітків. Даний алгоритм подано на погодження до міжшкільної методичної ради.

На засіданнях міжшкільного методичного об’єднання вчителів біології (керівник Лобасюк Галина Трохимівна), міжшкільного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури (керівник Малаш Валентина Романівна), міжшкільного методичного об’єднання вчителів інформатики (керівник Карпець Ірина Володимирівна), міжшкільного методичного об’єднання вчителів іноземної мови (керівник Стельмах Марія Олегівна), міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики (керівник Наконечна Любов Степанівна) та на засіданні творчої групи вчителів історії (керівник Кичан Ганна Василівна) здійснювалося підвищення наукового рівня вчителя, його підготовки до засвоєння змісту нових програм і технологій їх реалізації, ознайомлення з досягненнями психолого-педагогічних дисциплін і методик викладання, вивчення і впровадження у шкільну практику передового педагогічного досвіду, творче виконання перевірених рекомендацій, збагачення новими, прогресивними й досконалими методами і засобами навчання, вдосконалення навичок самоосвітньої роботи вчителя, надання йому кваліфікованої допомоги з теорії та практичної діяльності.

Окрім того, була проведена інструктивно-методична нарада з керівниками закладів освіти та відповідальними особами у закладах освіти з питань цивільного захисту.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь