A A A K K K
для людей із порушенням зору
Немовицька громада
Рівненська область, Сарненський район

Уряд запровадив «карантин зимових канікул»

Дата: 10.12.2020 14:42
Кількість переглядів: 287

Посилені обмеження діятимуть в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року.

Постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» Кабінет Міністрів України ухвалив 9 грудня під час позачергового засідання.

Згідно з документом, посилені протиепідемічні заходи будуть запроваджені на території України з 8 до 24 січня 2021 року.

«Посилені заходи робляться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити, зокрема, і після новорічних свят. Тобто, посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, аби розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят», - зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Відповідно до ухваленого документа, з 8 до 24 січня 2021 року заборонятиметься робота кафе, ресторанів, барів (крім доставлення та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів, а також ТРЦ (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією). На період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Водночас, як зазначив прем’єр-міністр, продовжить працювати громадський транспорт, «аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть у період посиленого карантину». Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь